Tietokoneesi edellyttää uudelleenkäynnistystä - eläpä hättäile!

Tietotekniikka ja ohjelmistot vaativat jatkuvaa päivittämistä, esimerkiksi tietoturvaan liittyvien haavoittuvuuksien johdosta.

Nykyaikainen tietotekniikka ja ohjelmistot vaativat jatkuvaa päivittämistä, esimerkiksi tietoturvaan liittyvien haavoittuvuuksien johdosta. Alla pari käytännön vinkkiä päivitystilanteisiin.

Seuraava tilanne lienee tuttu meille kaikille. Juuri kun olet lähdössä työpisteeltäsi (oli se sitten missä tahansa näinä modernin toimistotyön aikoina) koneesi ilmoittaa, että viimeisimmät päivitykset tulisi asentaa ja tietokone käynnistää uudelleen. Niin ärsyttävältä kuin se kiireessä tuntuukin, niin ”eläpä hättäile” -asenne on tällaisessa tilanteessa valttia. Laitteen on syytä antaa asentaa päivitykset, verkkovirtaan kytkettynä, loppuun asti. Kun laite käynnistyy uudelleen, varmista myös ennen laitteen irrottamista telakasta tai verkkovirrasta, että se ehtii käynnistyä täyteen valmiuteen.

Haluamme korostaa näiden toimenpiteiden merkitystä, koska kokemukseemme perustuen, tekemättä jättäminen ja erityisesti asennuksen keskeyttäminen aiheuttaa lähes poikkeuksetta ongelmia laitteen toiminnassa ja joka myös lähes aina maksaa ylimääräisenä tukityönä sekä työajanmenetyksinä.

Eläpä siis hättäile, vaan anna laitteellesi sen vaatimat päivitykset. Näin varmistat tietoturvan ja maksimoit käyttöasteen tietokoneesi osalta.