Etätyöhyvinvointi ojennukseen oikeilla työvälineillä

Kulunut vuosi koronakriisin myötä on siirtänyt toista miljoonaa suomalaista etätöihin kotiin tai muuhun siihen rinnastettavaan paikkaan. Asian tiimoilta tehtyjen tutkimusten valossa näyttää siltä, että merkittävä osa etätyöläisistä haluaa jatkaa tällä mallilla myös koronajärjestelyiden jälkeenkin. Myös yrityksissä on havahduttu etätyön tehokkuuteen, sillä myös työn tuottavuus kokonaisuutena näyttäisi olevan korkeampi etätöitä tehtäessä. Tilanteessa, jossa etätyöt tulevat jatkumaan, on yrityksen hyvä kiinnittää huomiota myös työntekijöiden etätyöhyvinvointiin.

Neljä vinkkiä etätyöhyvinvoinnin kehittämiseen

  1. Ergonomia, kohtuullisilla hankinnoilla voidaan varmistua siitä, etätyökin on terveysturvallista ja fyysisten työskentelyolosuhteiden riskit on minimoitu myös etätoimistossa. Toimisto-olosuhteita vastaava nostopöytä ja säädettävä työtuoli ovat lähtökohta hyvälle ergonomialle.
  2. Lisälaitteet, merkittävä työtehoa lisäävä tekijä saadaan oikein valitulla lisänäytöllä. Edistyksellisissä näytöissä on nykyisin ”sisäänrakennettu telakka” kannettavaa tietokonetta varten. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseisellä ratkaisulla ylimääräiset laitteet ja johdotukset voidaan poistaa pöydältä häiritsemästä. Langaton näppäimistö-hiiriyhdistelmä ja Teams-optimoidut kuulokkeet täydentävät toimivan kokonaisuuden.
  3. Verkkoyhteys, olennaisen tärkeää on varmistaa, että etätyöpisteessä on riittävän hyvä verkkoyhteys videoneuvotteluiden ja muiden riittävää ”kaistaa” vaativien toimintojen varmistamiseksi. Suosittelemme lähtökohtaisesti aina kiinteää yhteyttä, mutta mikäli se ei ole mahdollista, niin riittävän hyvin määritelty ja käyttötarkoitukseen valittu langaton liittymä toimii suurimmassa osassa. Liittymän valinnassa on aina hyvä konsultoida IT-kumppania toimivuuden varmistamiseksi.
  4. Tietoturva, etätyön osalta tietoturvan merkitys korostuu erityisesti, sekä ihmisten tietoturvakäytäntöjen osalta, että teknisen tietotuvan osalta. Useimmiten etätyöolosuhteissa työskennellään yrityksen toimiston tietoturvakäytäntöjen ja sisäverkon tuoman ”suojan” ulkopuolella. Etätyöpakettimme sisältävät aina selkeät käytännön tietoturvaohjeet sekä laitteiden tekniset tietoturvakomponentit.

Acio- etätyöpaketti, alkaen 39,00 EUR/kk, alv0 (36kk sopimus)

  • Nostopöytä ja työtuoli (Pa-Ri Materian valikoimista, https://www.pari.fi/)
  • Lisänäyttö (USB-C) 27”
  • Langaton, hiiri-näppäimistö-yhdistelmä
  • Teams-optimoidut kuulokkeet
  • Tietoliikenneyhteyden konsultointi ja optimointi
  • Tietoturvapaketti (konsultointi ja kirjalliset tietoturvaohjeet)